De brouwers aan het woord

Achter elk goed bier staan straffe mensen. En bij Sezoens is dat niet anders. Peter Sterkens en Chantal Arkens hebben samen met hun team twee pronkstukken gebrouwen. Maar hoe is dat eigenlijk in z’n werk gegaan?

Peter: We zijn gestart met de Original, onze ouwe getrouwe. We wilden ervoor zorgen dat de smaak consistent was. Dat je overal van dezelfde soort Sezoens kon genieten.

Chantal: Pas op, bier blijft natuurlijk een natuurproduct, dus elke pint is uniek! Maar toch …

Peter: We hebben dan van alles getest: een vijftal manieren van hoppen, nieuwe omhop-processen, ook andere verwerkingsprocessen van de hop. Om uiteindelijk altijd opnieuw tot dezelfde conclusie te komen.

Chantal: Het basisrecept ‘van de bompa’ was precies goed. Soms moet je gewoon die heerlijk stevige roots in de verf zetten. Dus hebben we de klassieker gewoon lichtjes opgefrist.

Of ze content zijn van het resultaat?

Peter: We zijn meer dan ooit trots op dit no-nonsense bier dat met z’n voeten in de aarde staat. What you see is what you get.

Chantal: Gewoon goed.

Nog effe wat anders lezen...

Sezoens en Maxim Willems van Café Café verlengen het festivalseizoen.

Twee nieuwe Sezoensbieren, effe anders!

The making-of

Geen mout, geen bier, geen Sezoens!